Nieuws

De 2022 marketing trend: smartsearch

De 2022 marketing trend smartsearch

Elk jaar vinden er honderden verschillende ontwikkelingen plaats op allerlei verschillende gebieden. Zo vinden er ook genoeg ontwikkelingen plaats in marketing. Iets wat zich blijft ontwikkelen en nu ook een trend is in de marketing, is smartsearch. Smartsearch wordt ook wel faceted search genoemd. Simpel gezegd houdt het in dat jouw klanten makkelijker kunnen rondkijken door de producten die jij online aanbiedt. Om dit makkelijker te maken, analyseert Bigshopper zo jouw website en producten, waarna jij de zoekmachine instelt en filters toevoegt. Door die filters toe te voegen, wordt het voor jouw klanten makkelijker om producten te vinden op jouw website.

Meer klanten door gebruiksvriendelijkheid

Met smartsearch zorg je ervoor dat het voor jouw klanten makkelijker wordt om rond te kijken op jouw website en de producten door te zoeken. Je maakt dit super makkelijk door zoveel mogelijk filters toe te passen. Jouw klanten kunnen hierdoor namelijk specifieker gaan zoeken en dus sneller bij hun gewenste producten uitkomen. Denk aan filters, zoals kleur, maat, prijs en dergelijke dingen. Dankzij al deze filters wordt het makkelijker voor jouw klanten om jouw website te gebruiken. Daarnaast is het ook makkelijk te gebruiken op elke telefoon. Met dank aan deze gebruiksvriendelijkheid zal jij meer klanten behouden en meer klanten werven.

Website verbeteren met handige functies

Door handige functies te gebruiken, zoals synoniemen of autocorrectie, wordt het voor jouw klanten nog makkelijker om producten te zoeken op jouw website. Klanten zoeken over het algemeen namelijk op andere productnamen dan hoe jij ze op jouw website hebt staan. Met dank aan deze functies zullen jouw klanten altijd de juiste producten vinden en kunnen aanschaffen op jouw website.

Het kan best zijn dat jij geen of weinig verstand hebt van smartsearch. Ervaren bureaus zoals de prijsvergelijker Bigshopper kan jou helpen met de 2022 trend smartsearch. Hierdoor weet jij zeker dat jouw klanten ongetwijfeld gemakkelijk gebruik kan maken van jouw website.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *