Dieet Tips Nieuws

Yerba mate – waar komt het vandaan?

Waar kun je Yerba mate kopen?

Yerba mate is een drank met een lange traditie. Er wordt gezegd dat de eigenschappen ervan voor het eerst werden gewaardeerd door de Guarani-indianen, die het gebied van het huidige Paraguay bewoonden. De veroveringsperiode was een belangrijke gebeurtenis, omdat het yerba mate over de hele wereld populair maakte. Ook de Jezuïeten, die de bevolking kerstenden, legden de eerste plantages van Paraguayaanse hulst aan. Zij maakten het vervolgens populair in Europa.

Gedroogde yerba mate wordt gewonnen uit de bladeren en stengels van de Paraguayaanse hulstboom – de bomen kunnen tot 10 meter hoog worden. Om goed te kunnen groeien hebben deze planten goede omstandigheden nodig, zoals hoogte en temperatuur, dus het natuurlijke gebied is Zuid-Amerika (Paraguay, Uruguay, Argentinië en Brazilië). Deze landen zijn tegelijkertijd de leiders in de wereldwijde export van yerba mate.

Yerba mate en zijn effecten op het lichaam

Yerba mate-infusies zijn een rijke bron van vitaminen en voedingsstoffen die essentieel zijn voor het goed functioneren van het lichaam. Vitamine B, C en E versterken de immuniteit. Het duizendblad bevat ook de essentiële elementen calcium, fosfor, magnesium en mangaan. Er zij ook op gewezen dat yerba mate verschillende additieven kan bevatten die de textuur van de gedroogde thee fruitig, aromatisch, enz. maken. Zo kan yerba mate kruidenthee met toevoeging van munt of citroen de spijsvertering en het gewichtsverlies bevorderen.

Yerba mate wordt vaak vergeleken met koffie omdat het veel natuurlijke cafeïne bevat. Het is perfect stimulerend en onttrekt, in tegenstelling tot koffie, geen mineralen aan het lichaam. Een andere goede optie is yerba mate energy met guarana – dit drankje geeft lange tijd energie en zal zeker iedereen tevreden stellen die op zoek is naar een gezonde vervanger voor koffie! 

Waar kun je Yerba mate kopen?

Yerba mate wordt steeds populairder. Heb je nog nooit van de Paraguayaanse hulst gehoord? Of wil je het proberen? Hoe drink je yerba mate? Om van yerba mate te genieten, heb je een speciaal vat nodig – een matero – en een bombilla – een rietje om te filteren. Het wordt bereid met heet water, ongeveer 70-80 graden, – een te hoge temperatuur maakt de infusie te bitter. Als je kwalitatieve mate-accessoires wilt kopen, is MateMundo.nl de beste website. Honderden producten wachten op je!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *